Teamfoto Lekkage Expertise Nederland B.V.
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Maastricht, hoofdvestiging Rijen

Waterlekkage vinden in huis een doe het zelf gids

Redactie maastrichtlekdetectie.nl, 18 maart 2024
Snel en vakkundig opsporen plafond lekkage? Lekkage Expertise Nederland B.V. is er voor u.
Lekkage Expertise Nederland B.V. - snelle, nauwkeurige lekkagedetectie van uw plafond.

Een waterlekkage in uw woning opsporen kan voor de nodige stress zorgen, maar het vinden ervan kan soms lastig zijn. In deze blog delen we enkele handige tips en een stappenplan om zelf een lekkage in huis op te sporen. Als je de lekkage niet kunt opsporen, geven we u hier wat tips.

Wat zijn de stappen om zichtbare signalen van een waterlekkage in huis op te merken?

Voordat u begint met de zoektocht naar de lekkage, is het van belang om goed op te letten op zichtbare signalen van een lekkage. Bekijk vochtplekken op muren, plafonds of vloeren, observeer schimmelvorming, let op verkleuringen en detecteer eventuele ongewone geuren. Deze aanwijzingen kunnen u leiden naar het gebied waar de lekkage zich bevindt.

Aanwijzingen voor inspectie van probleemgebieden

Kijk of er dakpannen ontbreken, beschadigde dakbedekking is of slechte afdichting rond schoorstenen. Inspecteer de badkamer op vochtplekken, scheuren in tegels of lekkages in sanitair zoals de douche, bad of wastafel. Zoek naar indicaties van lekkage bij de waterleidingen, zoals druppels, vochtige plekken of verkleurde muren rondom de leidingen.

Let goed op rare geurtjes bij afvoeren en controleer de riolering op signalen van een waterlekkage. Inspecteer radiatoren en leidingen op vochtvlekken en luister naar ongewone geluiden. Het is mogelijk dat een lek zo groot is dat het op verschillende plekken zichtbaar wordt.

Hoe u vochtigheidsmeters dient te hanteren

Indien u vermoedt dat er sprake is van een lekkage die niet zichtbaar is, kunt u vochtigheidsmeters toepassen. Door deze handige apparaten wordt het vochtgehalte in materialen gemeten. Een verhoogde vochtigheid kan duiden op een lekkage, zelfs zonder zichtbare aanwijzingen.

Uitvoeren van een akoestische inspectie als stap 4

Controleer op eventuele geluiden van waterstroming in de leidingen. Dit kan een indicatie zijn van een lekkage, vooral als het geluid ongewoon is. Het is handig om een stethoscoop te gebruiken om het exacte punt van de lekkage te lokaliseren.

Als u de lekkage niet kunt lokaliseren, wat nu?

Het is verstandig om terughoudend te zijn met eigen onderzoek of sloopwerk als u niet zeker bent van de oorzaak van de lekkage. Overmatig gesloop kan de schade vergroten. Schakel Lekkage Expertise Nederland B.V. in. Als u na grondig zoeken de lekkage niet kunt vinden, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Met behulp van geavanceerde methoden zoals thermografie en akoestische detectie kunnen lekdetectiespecialisten lekkages zeer nauwkeurig opsporen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1008 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Lekkage Expertise Nederland B.V.

Toegang tot professionele lekdetectie is van essentieel belang voor iedereen. Daarom presenteren wij hoogwaardige en precieze lekdetectiediensten tegen een van de meest competitieve tarieven in Nederland. Ook zijn wij 24/7 bereikbaar!


Bij Lekkage Expertise Nederland traceren we lekkages snel en nauwkeurig. Met onze uitgebreide ervaring, geavanceerde methodologie en consistente lage prijs, garanderen we de ultieme service. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het identificeren van de oorzaak en exacte locatie van lekkages. Na vele jaren van verfijning van onze technieken en aanpak, kunnen we lekkages nu grondig analyseren zonder destructief hak- en breekwerk. Onze diensten bestrijken heel Nederland en zijn geprijsd aan een vast tarief van €375,- exclusief BTW.